7. júla 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Výkup pozemkov pod bratislavským obchvatom

BRATISLAVA 7. júla –

Minister Brecely požiadal riaditeľa NDS, aby zabezpečil prístup verejnosti k informáciám o podmienkach výkupu pozemkov pod bratislavským obchvatom.

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely dnes požiadal generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Roberta Auxta, aby zabezpečil prístup verejnosti k informáciám o podmienkach, za ktorých štát vykupoval pozemky pod budúcim bratislavským diaľničným obchvatom.

„NDS má výnimku na zverejnenie týchto dokumentov v Centrálnom registri zmlúv, musí dodržiavať zákon o ochrane osobných údajov a nemá kapacity na to, aby vytvárala na požiadanie zoznamy informácií, ktorými nedisponuje. V prípade pozemkov pod obchvatom ide o tisíce zmlúv. Som však presvedčený, že v záujme transparentnosti sa musia vedieť občania dostať ku konkrétnej informácii, za akých podmienok štát pôdu vykúpil. Riaditeľ NDS ma ubezpečil, že v najbližšom čase podnikne kroky, ktorými prístup k takýmto informáciám verejnosti umožní,“ povedal po rozhovore Roman Brecely.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb;qq

MDVRR: Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená MDVRR: Záujem o Slovensko prevyšuje očakávania