24. januára 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená

BRATISLAVA 24. januára –

Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená
Bratislava (23. januára 2017) – Plavba na vodnej ceste Dunaj medzi Bratislavou a vodným dielom Gabčíkovo je aj naďalej pozastavená. Dôvodom je pretrvávajúce nepriaznivé počasie. Situácia je stabilizovaná, prietoky sú ustálené, teploty takisto. Dnes túto informáciu potvrdil Operačný štáb zimnej prevádzky Dopravného úradu k aktuálnej situácii na Dunaji.
„O situácii na Dunaji som priebežne informovaný. Do konca týždňa sa bude konať ďalšie zasadnutie Operačného štábu zimnej prevádzky Dopravného úradu, ktoré bude rokovať o lodnej doprave na Dunaji. Na ďalšie mrazivé počasie sme pripravení. Bol som ubezpečený, že zariadenia na prevedenie ľadov sú funkčné a ľadoborce sú v pohotovosti,” povedal minister dopravy a výstavby A. Érsek.
Vodcovia plavidiel sú povinní prispôsobiť plavbu v zmysle tohto plavebného opatrenia a dôsledne dodržiavať príkazy vydávané v súlade s aktuálnou situáciou. Plavba na Dunaji je pozastavená aj v Maďarskej republike.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

jb

MDVRR: Záujem o Slovensko prevyšuje očakávania MDVRR: Minister vyzval RegioJet, aby uvoľnil trate po IC vlakoch