28. novembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Cena diaľničných známok sa v novom roku nezmení

BRATISLAVA 28. novembra –

Vodiči zaplatia za slovenské diaľnice v roku 2017 rovnakú sumu ako doteraz. Rozhodol o tom minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek. Za ročnú známku tak vodiči zaplatia 50 eur, 30 dňovú 14 eur a za desaťdňovú 10 eur.

„Vzhľadom na neustále rozširujúcu sa diaľničnú sieť na Slovensku sme analyzovali aj možnosť zvýšiť krátkodobé diaľničné poplatky, ale nakoniec som rozhodol, že cena za diaľnice sa meniť nebude,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek. Slovensko tak aj naďalej ostáva jednou z krajín v regióne V4 s najnižšími poplatkami za diaľnice pre osobné automobily.

Ministerstvo dopravy sa tak okrem iného snaží motivovať vodičov, aby diaľnice a rýchlostné cesty využívali čo najviac, a predovšetkým pri dlhých cestách nezaťažovali cesty prvej triedy. Rezort dopravy bude aj v nasledujúcich rokoch pozorne sledovať vývoj výberu mýta a analyzovať ho v pomere k celkovej dĺžke diaľnic a rýchlostných ciest ako aj zavedenie technického roka.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb;qq

MDVRR: Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená MDVRR: Záujem o Slovensko prevyšuje očakávania