23. decembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Viac staníc technickej a emisnej kontroly

BRATISLAVA 23. decembra –

Vodiči budú môcť využiť viac staníc technickej a emisnej kontroly

Bratislava (22. decembra 2016) – Sieť poskytovateľov staníc technickej a emisnej kontroly sa rozšíri. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR liberalizuje tento trh a každý, kto splní zákonom stanovené podmienky, bude môcť v tejto oblasti podnikať. Zároveň sa prehodnotí aj výška pokút a intervaly kontrol pri jednotlivých vozidlách.

„Našim cieľom je zabezpečiť na cestách bezpečné a ekologické vozidlá a nie pokutovať vodičov,“ zdôraznil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek. Každého, kto dodnes zanedbal svoje povinnosti, preto rezort dopravy vyzýva, aby si čo najskôr splnil povinnosť a neohrozoval svoje okolie. „Takisto všetkým odporúčam, aby sa zaregistrovali na stránke www.jiscd.sk a nechali si zadarmo posielať upozornenia na blížiaci sa koniec platnosti technickej a emisnej kontroly,“ dodal minister. Samotná zmena legislatívy by mala prebehnúť v prvej polovici roku 2017. Tieto zmeny sú dôsledkom dlhotrvajúcej reformnej snahy rezortu v tejto oblasti. Už v minulom roku bol zavedený kamerový systém na staniciach technickej aj emisnej kontroly, vďaka čomu dnes môže ministerstvo prísnejšie kontrolovať aj postihovať nepoctivých prevádzkovateľov liniek technickej a emisnej kontroly. Taktiež kontrola vodičov už neprebieha iba na cestách, ale priamo v elektronickom systéme.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy,
výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb