23. mája 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR SR: Ocenenie najlepších riešení bytovej výstavby na Slovensku

BRATISLAVA 23. mája –

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR ocenilo najlepšie cenovo dostupné riešenia výstavby bytových domov. Do súťaže Progresívne, cenovo dostupné bývanie sa v tomto ročníku zapojilo celkovo 27 stavieb.
Slávnostné odovzdávanie cien bolo spojené s odbornou konferenciou pre samosprávy. „Hlavným motívom tejto súťaže je oceniť všetky kvalitné a ekonomické riešenia bytovej výstavby na Slovensku,“ povedal štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko. Cieľom je podporovať a propagovať také riešenia bytovej výstavby na Slovensku, ktoré sú progresívne a hlavne cenovo dostupné pre našich občanov. „Podpora takýchto riešení je naším zámerom aj v pripravovanej novej koncepcii štátnej bytovej politiky,“ doplnil F. Palko. Do 16. ročníka súťaže sa prihlásilo 27 súťažných návrhov, a to v troch kategóriách. Na základe rozhodnutia poroty bolo udelených 9 cien, jedna mimoriadna vecná cena a čestné uznanie. Zároveň sa odborná porota rozhodla udeliť čestné uznania starostom obcí Krížová Ves, Spišské Tomášovce a Vydrany za aktivity podporujúce participatívny model výstavby, ako aj celkovú starostlivosť o rozvoj bývania v obci.
V rámci vyhodnotenia súťaže pripravilo ministerstvo dopravy 2. odbornú konferenciu pre samosprávy. Hlavnými témami boli najnovšie informácie z oblasti bytovej politiky, príprava nového stavebného zákona a problematika verejného obstarávania v oblasti výstavby nájomných bytov. Konferencia poskytla samosprávam priestor, aby si mohli efektívne vymieňať svoje skúsenosti z oblasti výstavby a bytovej politiky.

Martin Kóňa
hovorca Ministerstva dopravy,
výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb;dn