6. marca 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Najzásadnejšia požiadavka dopravcov bude splnená už o týždeň

BRATISLAVA 6. marca –

Najneskôr 13. marca bude v zbierke zákonov uverejnená nová vyhláška MDVRR, ktorá zavedie nulovú sadzbu spoplatnenia intravilánov miest a obcí od polovice tohto mesiaca. Práve toto bola najzásadnejšia požiadavka autodopravcov. Zverejnenie jasne dokazuje, že ministerstvo dopravy bezodkladne plní všetky dohody, ktoré s dopravcami uzavrelo.

„Vyzývame všetkých poctivých dopravcov, aby svoje akcie prehodnotili podľa toho, čo sa naozaj deje a nie podľa toho, čo im hovorí ich spolitizované vedenie,“ povedal štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Viktor Stromček. Termín platnosti novej vyhlášky limitoval legislatívny proces, ktorý ministerstvo absolvovalo najvyššou možnou rýchlosťou. Rezort dopravy zároveň aj naďalej postupuje presne v súlade s dohodami, ktoré uzatvorilo so zástupcami dopravcov na predchádzajúcich rokovania.

Aj napriek tomu, že sa spolitizované vedenie UNAS rozhodlo nezúčastniť sa na rokovaniach začiatkom tohto týždňa, ministerstvo splnili prísľuby a doriešilo všetky technické nedostatky mýtneho systému. Rovnako sme sa so zástupcami dopravcov, ktorí na stretnutie prišli, dohodli aj na znížení mýtnych pokút a na zavedení debetu mýtnych palubných jednotiek. „Naše kroky jasne potvrdzujú, že plníme dohody bez ohľadu na spolitizované akcie vedenia UNAS, ktorému nejde o obyčajných dopravcov. Riešime skutočné problémy, ktoré dopravcov trápia, čo jasne dokazuje, že sme tu pre nich i pre ľudí. Jasne tiež vidno, kto hrá iba politickú hru,“ dodal Stromček.

Martin Kóňa
hovorca Ministerstva dopravy,
výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb;dn