5. marca 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

PELLEGRINI: Slovenská  ekonomická delegácia odcestovala na pracovnú návštevu Iránu

BRATISLAVA 5. marca –

Slovenská  ekonomická delegácia  odcestovala na pracovnú návštevu Iránu

Delegácia Slovenskej republiky vedená podpredsedom vlády SR pre investície a informatizáciu Petrom Pellegrinim, ktorej členmi sú minister financií Peter Kažimír, minister hospodárstva Peter Žiga a slovenskí podnikatelia dnes odcestovala na oficiálnu pracovnú návštevu Iránu.

Cieľom cesty je pokračovať v rozvoji hospodárskej spolupráce, hľadať nové možnosti pre rozvoj  priamych kontaktov podnikateľov oboch krajín v perspektívnych oblastiach a zamerať sa na nové oblasti napríklad na moderné technológie, vedu, výskum a najmä inovácie.

Počas štvordňovej oficiálnej návštevy v Teheráne sú plánované rokovania s najvyššími predstaviteľmi exekutívy Iránu, ako napríklad s prvým viceprezidentom Iránu Es’haq Jahangirim, viceprezidentom pre vedu a techniku Sorenom Sattarim, ministrom hospodárstva a financií Alim Tayebniom a s ministrom priemyslu, baní a obchodu Mohammad-Reza Nematzadehom.

Počas cesty sú plánované vystúpenia slovenských predstaviteľov na podnikateľských fórach, venovaných priemyselnému vývoju a modernizácii organizácii. O podrobnostiach Vás budeme informovať počas pracovnej cesty.

Komunikačný odbor Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Vám v  prípade záujmu poskytne k tejto tlačovej správe obrazový záznam.

Komunikačný odbor

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu

Odporúčané články

PELLEGRINI: Eurofondy: Prispejte k zníženiu byrokracie, vyjadrite sa! PELLEGRINI : Stanovisko P. Pellegriniho k rozhodnutiu Ústavného súdu SR o nevymenovaní ústavných sudcov prezidentom SR