26. januára 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

PELLEGRINI: O ekonomickej spolupráci Slovenska a Francúzska

BRATISLAVA 26. januára –

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini dnes prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Francúzskej republiky na Slovensku Christopha Leonziho, s ktorým prediskutoval koncepty bilaterálnej spolupráce v roku 2017 v oblasti jadrovej energie, výskumu a inovácií, inteligentných miest (smart cities), ako aj potenciál vzájomných obchodných a investičných vzťahov.

„Som veľmi rád, že ekonomická spolupráca medzi Slovenskom a Francúzskom je dlhodobo na vysokej úrovni, čo potvrdzujú investície takmer 400 francúzskych podnikateľských subjektov v hodnote približne 1 miliardy eur. Dnes je aj vďaka našej spolupráci vo francúzskych firmách zamestnaných až 29 000 ľudí. Som však presvedčený, že rast záujmu francúzskych podnikateľov o spoluprácu s inovatívnymi slovenskými spoločnosťami a start-upmi, o ktorom sme dnes diskutovali, je výborným základom pre ďalší rozvoj intenzívnej a produktívnej spolupráce“, konštatoval podpredseda vlády Peter Pellegrini. “V roku 2017 sa zameriame aj na výmenu skúseností a spoluprácu v oblasti investičných fondov osobitne v súvislosti s využívaním štrukturálnych zdrojov EU, ako aj v oblasti eGovernmentu“, dodal.

Komunikačný odbor
Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu

jb;dn

ITAPA AI & Robotics 2024: Umelú inteligenciu musíme vedieť regulovať. Pozor však, aby sme nezabili inovácie Zásoby pitného režimu do karanténnych centier a na hranice