13. apríla 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH: Na podporu výskumu a vývoja v podnikoch v Bratislavskom kraji pôjde 17 miliónov eur

BRATISLAVA 13. apríla –

Ministerstvo hospodárstva SR ako sprostredkovateľský orgán v rámci Operačného programu Výskum a inovácie dnes vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku zameranú na podporu inovácií prostredníctvom priemyselného výskumu a experimentálneho vývoja v Bratislavskom kraji. Celkovo 17 miliónov eur podporí výskumné, vývojové a inovačné aktivity v podnikoch a aktivity zamerané na ochranu práv duševného vlastníctva.

V rámci výzvy môžu získať podporu malé, stredné aj veľké podniky, pričom hlavné aktivity projektu majú byť zamerané na priemyselný výskum, experimentálny vývoj, ochranu práv duševného vlastníctva a realizáciu inovačných opatrení. Projekt musí obsahovať výskumno-vývojovú a inovačnú časť, kde v prípade výskumno-vývojových aktivít musí byť dosiahnutý výstup v podobe hmotného majetku (prototyp, štúdia, dokumentácia) a/alebo nehmotného majetku (oceniteľné práva, softvér, aktivované náklady na vývoj). V prípade inovačných aktivít musí byť výsledkom inovácia procesu, produktu alebo organizačná inovácia a zároveň musí byť výsledok výskumno-vývojovej časti zavedený do produkčnej praxe.

V rámci výzvy sú k dispozícii prostriedky vo výške 17 miliónov eur. Intenzita pomoci  sa pohybuje od 25 % do 80 % v závislosti od oprávnenej aktivity a veľkosti podniku, pričom zvýhodnené sú malé a stredné podniky. Podporené môžu byť iba projekty na území Bratislavského kraja.

Žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku sa budú posudzovať v rámci hodnotiacich kôl. Uzávierky prvého a druhého hodnotiaceho kola sú naplánované na 30. júna 2017, resp. 31. augusta 2017. Uzávierky ďalších kôl sú naplánované na posledný pracovný deň každého druhého nasledujúceho mesiaca. K uzavretiu výzvy dôjde po vyčerpaní vyčlenených finančných prostriedkov alebo na základe rozhodnutia poskytovateľa z dôvodu nedostatočného dopytu zo strany žiadateľov.

Viac informácií o požiadavkách vo vzťahu k oprávnenosti žiadateľov, aktivít, výdavkov a o ďalších podmienkach poskytnutia príspevku môžu záujemcovia získať na webovom sídle www.opvai.sk a prostredníctvom e-mailovej adresy vyzvy@mhsr.sk.

Odbor komunikácie MH SR

Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek Poisťovňa KOOPERATIVA získala 35 %-ný podiel v spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom

Z kategórie Štátna správa