13. apríla 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Vyjadrenie ministra financií Petra Kažimíra

BRATISLAVA 14. apríla –

Zasielame vyjadrenie ministra financií Petra Kažimíra:

Martin Filko bol mojím najbližším spolupracovníkom, priateľom a kamarátom a jeho strata bolí osobne aj odborne.
Ako riaditeľ Inštitútu finančnej politiky odviedol spolu so svojím tímom obrovské množstvo práce, ktorá je pre rezort financií nenahraditeľná a výsledky ktorej často verejnosť ani nevidí.
Inštitút, ktorý viedol je unikátna inštitúcia v celom slovenskom verejnom sektore a tak ako bol naň hrdý Martin, som naň hrdý aj ja.
V nespočetnom množstve prípadov priniesol práve Inštitút na čele s ním to, čo všetci ministri financií na celom svete potrebujú zo všetkého najviac – nezávislý, neskreslený a pravdivý obraz reality. Nastavoval zrkadlo
Martin bol vášnivý hľadač pravdy a vedel svoje názory nielen odborne vyargumentovať, ale vedel sa za ne aj vášnivo biť. S kýmkoľvek. Sám som mal niekoľkokrát tú česť, byť jeho súperom a oponentom. Martinov odchod je obrovská strata, pre rodinu, pre priateľov, pre mňa.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií

jb;dn

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Výzva na vyjadrenie záujmu