9. januára 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Stanovisko ministra financií SR Petra Kažimíra

BRATISLAVA 9. januára –

Stanovisko ministra financií SR Petra Kažimíra

V poslednom období sa na chodbách v Bruseli a v niektorých médiách objavili dohady a šumy spájajúce moje meno ako možného nástupcu Jeroena Dijsselbloema ako šéfa Euroskupiny. Špekulácie nemám rád a nezaoberám sa nimi. Zároveň je lichotivé patriť medzi ministrov, o ktorých sa uvažuje na túto funkciu. Je to kompliment nielen pre mňa, ale pre celý tím v pozadí. Určite môžem povedať, že je to aj odozva na úspešné predsedníctvo a dôveryhodnosť Slovenska v zahraničí. Status quo je nasledovné, Jeroen Dijsselbloem vykonáva svoju funkciu výborne, ako vo vnútri tohto zoskupenia, tak aj navonok. Jeho nástupca, nech to už bude ktokoľvek, má latku nastavenú veľmi vysoko. Osobne si myslím, že Jeroen ma dokončiť svoj druhý dva a pol ročný mandát (koniec tohto roka) bez ohľadu na to, či bude ministrom financií aj po marcových voľbách v Holandsku. Nerozdeľujme medveďa, čo ešte behá po lese. A ktovie, možno je správny čas oživiť diskusiu o stálom predsedovi skupiny ministrov financií členských krajín eurozóny.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

jb;qq

Odporúčané články