19. mája 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Slovensko predalo dlhopisy s historicky najmenšími výnosmi

BRATISLAVA 19. mája –

Slovenská republika dnes emitovala dlhopisy opäť veľmi úspešne a s historicky najmenšími výnosmi na úrovni 1,91 a 0,9 % p.a. pri 9 a 4,5-ročných dlhopisoch. Štát získal pri dnešnej aukcii 201,6 mil. eur, pričom celkový dopyt dosiahol takmer
900 mil. eur (888,5 mil. eur). V prípade, ak by neplatil zákon o fiškálnej zodpovednosti, akceptoval by štát od investorov ponuky v celkovej hodnote okolo 500 mil. eur.

Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL) predávala dlhopisy so zostatkovou splatnosťou, 9 a 4,5 roka. Ide o historicky najmenšie výnosy slovenských štátnych dlhopisov na úrovni 1,91 a 0,9 % p.a.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií Slovenskej republiky