6. decembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF: Prijatie smernice o sprístupnení informácií na zasadnutí ECOFIN-u

BRATISLAVA 6. decembra –

Prijatie smernice o sprístupnení informácií (DAC5) na zasadnutí ECOFIN-u

Na dnešnom ECOFIN-e bola prijatá smernica (DAC5), ktorou sa daňovej správe sprístupnia informácie o skutočných vlastníkoch príjmov, ktoré majú k dispozícii orgány kompetentné na boj proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti. Prijatím tejto úpravy sa uskutočnil prvý krok smerujúci k zabezpečeniu užšej medziinštitucionalnej spolupráce medzi príslušnými orgánmi s cieľom efektívnejšie bojovať nielen proti nekalým praktikám zasahujúcim fungovanie štátov, akými je napríklad nežiaduca daňová optimalizácia, ale aj financovanie terorizmu.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

jb;dn

Odporúčané články