10. októbra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Názory cestujúcich pomôžu skvalitniť dopravu v Bratislave

BRATISLAVA 10. októbra –

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky bude v priebehu októbra koordinovať dopravný prieskum dochádzky z blízkeho okolia do Bratislavy. Jeho výsledky budú využité na skvalitnenie dopravnej ponuky v regióne. Anketári postupne oslovia cestujúcich, ktorí prichádzajú do Bratislavy vlakom, autobusom alebo osobnými automobilmi. Súčasťou prieskumu budú krátke osobné rozhovory zamerané na dopravné potreby, zvyklosti a možnosti obyvateľov regiónu.

„Ministerstvo dopravy žiada občanov, ktorí cestujú v rámci hlavného mesta a priľahlého regiónu alebo do Bratislavy dochádzajú, o spoluprácu, ochotu a trpezlivosť pri vykonávaní dopravného prieskumu. Potrebujeme vedieť odkiaľ, kam a akým prostriedkom ľudia cestujú, aby sme navrhli kvalitné riešenie budúceho dopravného systému na území mesta,“ povedala Karolína Ducká, hovorkyňa ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Dopravný prieskum bude súčasťou pripravovanej Štúdie uskutočniteľnosti železničného uzla Bratislava, ktorá bude financovaná z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Štúdia má preukázať potenciál a efektivitu plánovaných eurofondových investícií v oblasti železnice v Bratislave a požaduje ju Európska komisia.

V dňoch 11. – 19. októbra môžu cestujúci ráno či popoludní stretnúť anketárov vo vlakoch a na autobusových zastávkach v okolí Bratislavy alebo na diaľniciach a cestách pri vjazde do mesta či výjazde z neho, kde budú policajnými hliadkami zastavovaní náhodní vodiči osobných vozidiel, aby zodpovedali krátky 5-minútový dotazník.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb;qq

MDVRR: Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená MDVRR: Záujem o Slovensko prevyšuje očakávania