9. júna 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Kampaň Do práce na bicykli 2016

BRATISLAVA 9. júna –

Súťažiaci v kampani Do práce na bicykli 2016 sa prebicyklovali na Mesiac a späť

Vyše 782-tisíc kilometrov, ktoré najazdili súťažiaci v rámci tretieho ročníka kampane Do práce na bicykli 2016, by stačilo na spiatočnú cestu na Mesiac. Počas celého mája bicyklovalo v 60 slovenských mestách vyše 5 600 ľudí. V rámci svojich 132-tisíc jázd ušetrili vyše 204-tisíc kilogramov CO2. V porovnaní s minulým rokom ide o dvojnásobok jázd aj ušetreného CO2.

„Som veľmi rád, že záujem o ekologický spôsob dopravy rastie každý rok. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do kampane zapojili a aj po jej skončení budú bicykel namiesto auta využívať naďalej a šetriť aj takýmto spôsobom životné prostredie,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely. Ocenil, že do súťaže sa zapája čoraz viac ľudí a samospráv. Tento rok aj sám minister Brecely podporil kampaň a prišiel do práce na bicykli. Podporu vyjadril svojou jazdou tiež prezident SR Andrej Kiska.

Aj tento rok sa najúspešnejším mestom, kde súťažiaci najazdili spolu najväčší počet kilometrov, prepočítané úmerne na počet obyvateľov danej samosprávy, stalo mesto Svit. Najväčší podiel súťažiacich, prepočítané úmerne na počet obyvateľov danej samosprávy, dosiahla Čaňa. Víťazom v kategórii spoločnosť, ktorá postavila najviac tímov, sa stala Národná banka Slovenska. Do súťaže sa z Národnej banky Slovenska prihlásilo až 41 tímov a celkovo 111 súťažiacich. Viac informácií o súhrnných výsledkoch a poradiach jednotlivých miest je uverejnených na webovej stránke kampane www.dopracenabicykli.eu

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

jb;qq