10. marca 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDV: Kapacita vlakov na trati Bratislava – Komárno je od dnes väčšia

BRATISLAVA 10. marca –

Kapacita vlakov na trati Bratislava – Komárno je od dnes väčšia

Od dnes jazdí na trati Bratislava – Komárno alternatívna  vlaková súprava, ktorá má v najvyťaženejšom vlaku väčšiu kapacitu o 112 miest na sedenie. Jej nasadenie bol dnes skontrolovať aj minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek, ktorý sa priamo vo vlaku zaujímal o skúseností ľudí s cestovaním na tejto trati.

„Som rád, že sa nám podarilo vyriešiť problémy, ktoré dopravca na tejto trati mal tak, aby ľudia mali dosť miesta vo vlaku a mohli bezpečne a ekologicky každé ráno cestovať do školy alebo práce,“ povedal počas cesty vlakom minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

Tento typ súpravy je nasadený na linke Bratislava – Komárno v najfrekventovajších časoch. Okrem nej sa používajú vo vybraných vlakoch aj vozne klasickej stavby, ktoré budú na tejto trati premávať do momentu, kedy sa spoločnosti RegioJet vrátia opravené vozne po zrážke s kamiónmi.

Vzhľadom na vysoké zastúpenie cestujúcich národnostných menšín zavedie dopravca vo svojich vlakoch na tejto trase aj hlásenie jednotlivých staníc v maďarskom jazyku.

Trať medzi Bratislavou a Komárnom je prvý liberalizovaný úsek na Slovensku, kde štát dotuje súkromného dopravcu, ktorý prevádzkuje vlaky vo verejnom záujme. Po sérií nehôd vlakov s nákladnými autami vznikol na trati problém s kapacitou jednotlivých súprav. Ministerstvo dopravy v spolupráci so súkromným dopravcom vyriešili tento problém dočasným nasadením alternatívnych súprav.

Karolína Ducká

hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

Nový cestovný poriadok ZSSK: Z Bratislavy do Košíc, Šale, Prievidze a zo Zvolena do Košíc sa dostanete budúci rok podstatne rýchlejšie Do aplikácie Ideme vlakom pribudli Nákup medzinárodných cestovných lístkov aj „Obľúbení cestujúci“

Z kategórie Štátna správa