24. januára 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDV: Hľadáme riešenie ako podporiť turizmus aj kúpeľníctvo

BRATISLAVA 24. januára –

Predstavitelia Zväzu cestovného ruchu zostavia návrhy z praxe, ktoré by podporili rozvoj turizmu aj kúpeľníctva. Ich realizáciou sa následne budú zaoberať odborníci z Ministerstva dopravy a výstavby SR aj Ministerstva financií SR.

„Našim cieľom je pritiahnuť na Slovensko čo najviac turistov, pričom vidíme veľký potenciál v rozvoji slovenského kúpeľníctva ako unikátneho produktu cestovného ruchu“, povedal štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček.

Počty turistov na Slovensku v posledných rokoch prelamujú rekordy. V porovnaní s rokom 2015 navštívilo jednotlivé regióny Slovenska do septembra minulého roka o takmer 19 percent turistov viac. Napriek tomu chce rezort dopravy v súlade s programovým vyhlásením vlády zatraktívniť podmienky podnikania a zamestnávania sa v cestovnom ruchu. Špeciálnu pozornosť pritom bude štát venovať podpore kúpeľníctva.

„Chceme spolupracovať priamo s ľuďmi, ktorí v tejto oblasti denno-denne podnikajú, a preto sme sa dohodli so Zväzom cestovného ruchu Slovenskej republiky, aby nám zostavili zoznam opatrení, ktoré by im najviac pomohli,“ dodal P. Ďurček. Štátny tajomník rezortu dopravy zároveň veľmi ocenil aktívny prístup a spoluprácu štátnej tajomníčky ministerstva financií Dany Meager, ktorá túto problematiku zastrešuje na rezorte financií a pomáha pri hľadaní najlepší riešení.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

jb;qq

Odporúčané články