Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
8. marca 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: Hľadá talenty medzi žiakmi odborných škôl

Ministerstvo dopravy hľadá talenty medzi žiakmi odborných škôl

Študenti stredných odborných škôl v pôsobnosti rezortu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja sa môžu aj tento rok prihlásiť do súťaží Maják pre dopravu a TOP turistická destinácia regiónu. Súťažné projekty, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach, získajú Cenu ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a odmeny v podobe poukážok na nákup elektroniky podľa vlastného výberu v hodnote 500, 300 a 200 eur.
„Vyhlásením týchto súťaží chce ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja podporiť žiakov odborných škôl, aby sa aktívne zapájali a vyjadrovali k témam v našom rezorte. Nadobudnuté teoretické vedomosti a odborné zručnosti, ktoré získali na škole, môžu v týchto súťažiach tvorivo aplikovať v praxi,“ povedal hovorca ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa.
Tohtoročný tretí ročník súťaže Maják pre dopravu má podtitul Ekologická inovácia vo verejnej doprave. Zámerom pri príprave projektu má byť zlepšenie verejnej dopravy s cieľom šetriť životné prostredie. Na súťaži sa môžu zúčastniť žiaci študijných a učebných odborov zameraných na dopravu. Termín uzatvárania záväzných prihlášok je 8. apríla 2016. Do štvrtého ročníka súťaže TOP turistická destinácia regiónu sa môžu zapojiť žiaci stredných odborných škôl, ktorí študujú v odboroch zameraných na cestovný ruch.
Cieľom súťažného projektu je propagovať a ponúknuť potenciálnemu návštevníkovi „cieľové miesto“ ako zaujímavú turistickú destináciu. Podľa pravidiel súťaže sa zvolené miesto musí nachádzať na území príslušného samosprávneho kraja, v ktorom sídli stredná odborná škola. Termín uzatvárania záväzných prihlášok je 20. marca 2016. Do súťaží sa môžu prihlásiť jednotlivci alebo skupiny. Súťažný projekt má pozostávať z propagačného materiálu a powerpointovej prezentácie, ktorá má mať charakter reklamného spotu. Víťazi budú vyhlásení a ocenení na 24. ročníku celoštátnej prezentačnej výstavy stredných odborných škôl Mladý tvorca 2016, ktorá sa uskutoční v dňoch 26. – 28. apríla 2016 v Nitre na výstavisku Agrokomplex a bude spojená s najväčším veľtrhom práce na Slovensku JOB EXPO 2016 a European Days 2016.
Viac informácií získate na stránke http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=186050.

Martin Kóňa
hovorca Ministerstva dopravy,
výstavby a regionálneho rozvoja SR

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

jb

K téme

MDVRR: Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená MDVRR: Záujem o Slovensko prevyšuje očakávania

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.