Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. júna 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR: F. Palko predstavil odborníkom zmeny v stavebníctve

BRATISLAVA 19. júna (SITA) –

F. Palko predstavil odborníkom najdôležitejšie zmeny v stavebníctve

Bratislava (19. jún 2013) – Vplyv stavebníctva na ekonomický rast, vývoj tohto odvetvia či spôsoby ako ho podporiť boli hlavné témy konferencie Quo vadis Slovenské stavebníctvo. Štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko na nej otvoril diskusiu o smerovaní slovenského stavebníctva.
„Slovenské stavebníctvo je odvetvie, ktoré významne ovplyvňuje ekonomický rast, respektíve ekonomický pokles. Je to fenomén, ktorého multiplikačný efekt je zjavný pre celú slovenskú ekonomiku,“ zdôraznil F. Palko.
Štátny tajomník zároveň predstavil najdôležitejšie legislatívne zmeny, ktoré ministerstvo v tejto oblasti pripravuje. Ide predovšetkým o nový stavebný zákon, ktorý je v súčasnosti vo vnútrorezortnom pripomienkovom konaní. Zmeny priniesli aj nové zákony v oblasti energetickej hospodárnosti budov a stavebných výrobkov.
Ministerstvo dopravy sa zároveň aktívne snaží oživiť odvetvie stavebníctva. Na veľké infraštruktúrne projekty vynaloží rezort do roku 2015 celkovo 8 miliárd eur. Výstavbu v mestách a obciach má zase výrazne podporiť zákon o štátnom rozvoji bývania a o dotáciách na rozvoj bývania a sociálnom bývaní.

Martin Kóňa
Hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

me

K téme

MDVRR: Plavba na Dunaji je naďalej do odvolania pozastavená MDVRR: Záujem o Slovensko prevyšuje očakávania

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.