4. apríla 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Vyhlásenie splnomocnenca vlády pre rómske komunity

BRATISLAVA 4. apríla – Medzinárodný deň Rómov je príležitosť prejaviť úctu a pozornosť Rómom nielen dnes, ale každý deň, ako občanom, ľuďom, susedom alebo priateľom. Vzájomné spoznávanie a rešpektovanie inakosti ľudí je prvým krokom k pochopeniu, úcte, znižovaniu napätia medzi väčšinou a menšinou a rastu vzájomnej dôvery. Je to deň, keď Rómovia môžu prejaviť svoju hrdosť nad tým, že sú Rómovia a prejaviť otvorene svoju spolupatričnosť k rómskemu národu.
Všetkým Rómkam a Rómom preto pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov želám, aby sa hrdo hlásili k svojmu pôvodu a nenechali sa nadobudnutými negatívnymi skúsenosťami odradiť od svojej identity, histórie a kultúrnych tradícií.
Rád by som využil túto príležitosť a vyzval Rómov, aby boli hrdí na svoje korene, pôvod, jazyk, tradície a identitu a pripomenul príslušníkom majority, že stále je viac toho, čo nás s Rómami spája ako oddeľuje. Som presvedčený, že ak Rómovia budú sebavedome prezentovať svoj pôvod, budú môcť rozhodovať o svojich potrebách a posunú sa na svojej emancipačnej ceste vpred. Zároveň by som chcel oceniť prejavený záujem novej politickej reprezentácie hľadať efektívne riešenia pre lepšie spolužitie Rómov s väčšinovou spoločnosťou na Slovensku.

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity

es;bl

Zamestnávatelia môžu opäť zabojovať o titul Zdravá firma roka. Union vytvára priestor aj na diskusie o duševnom zdraví žien na pracovisku Komisia bude čeliť európskemu súdu v súvislosti s prekročením tabakových zákonov

Z kategórie Štátna správa