16. februára 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

PELLEGRINI: Vicepremiér Peter Pellegrini o rozvoji spolupráce s Gréckom

BRATISLAVA 16. februára –

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini dnes prijal novovymenovanú mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Helénskej republiky na Slovensku Mariu-Louisu Marinakis. Obe strany potvrdili vynikajúcu úroveň vzájomnej spolupráce v uplynulom období, ako aj záujem naďalej podporovať a rozvíjať bilaterálne obchodno-priemyselné vzťahy.

Obaja predstavitelia konštatovali rast mobility pracovnej sily, a to aj bilaterálne medzi Gréckom a Slovenskom, čo okrem iného potvrdzuje takmer 250 členná komunita gréckych IT odborníkov pracujúcich na Slovensku. Zároveň potvrdili potrebu prispôsobovať systém vzdelávania novým nárokom na schopnosti pracovnej sily a nutnosť riešiť problematiku vyrovnávania regionálnych rozdielov. Okrem iného ocenili novo zriadenú leteckú linku Bratislava -Thesaloniky, ktorá podporí obojstranne turizmus.

Odbor komunikácie

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu

Odporúčané články

ITAPA: Slováci sú spokojní s e-službami, v ďalšej modernizácii sa inšpirujeme u Britov a Fínov PELLEGRINI: Eurofondy: Prispejte k zníženiu byrokracie, vyjadrite sa!

Z kategórie Štátna správa

Zavrieť