6. júna 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MZ SR: Problematika sestier v domovoch sociálnych služieb

BRATISLAVA 6. júna )SITA) –

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská svoj sľub, že bude riešiť problematiku sestier v domovoch sociálnych služieb, plní. Ministerka zrušením uznesení bývalej vlády iba napráva chyby svojho predchodcu Ivana Uhliarika. Bývalý minister zdravotníctva mal už minulý rok v novembri doriešiť problematiku, ktorá sa týka postavenia sestier v sociálnych službách. Vzhľadom na to, že túto úlohu nesplnil, požiadal premiérku o jej zrušenie.
Ministerka Zvolenská sa preto intenzívne zaoberá touto problematikou a v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny pripravuje zákon o poskytovaní dlhodobej starostlivosti.
Je v záujme ministerstva zdravotníctva túto tému vyriešiť, nemožno ju odkladať a cieľom ministerky Zvolenskej je navrhnúť taký zákon, ktorý bude v prospech sestier aj občanov. Preto v žiadnom prípade nemožno hovoriť o „oklamaní“ sestier, práve naopak. MZ SR hľadá optimálne a efektívne riešenie postavenia sestier v zariadeniach sociálnych služieb.

hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková

jb

Odporúčané články

Inštitút moderného spotrebiteľa zastupuje hlas spotrebiteľov využívajúcich pokrokové technológie v každodennom živote Program Slovenskej národnej galérie Bratislava Júl – August 2018