30. mája 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MZ SR: Medzinárodná konferencia medicíny katastrof

BRATISLAVA 30. mája (SITA) –

Medzinárodná konferencia medicíny katastrof

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s českým ministerstvom zdravotníctva organizuje v dňoch 30. mája – 1. júna 2012 XV. ročník Medzinárodnej konferencie medicíny katastrof v Slovenskej republike. Trojdňové podujatie sa začína dnes o 14.00 h v Tatranských Zruboch.
Medzi hlavné témy konferencie patrí implementácia medzinárodných zdravotných predpisov Svetovej zdravotníckej organizácie, ich aplikácia v oblasti krízovej pripravenosti rezortov, vzájomná spolupráca v príprave na riešenie aktuálnych ohrození verejného zdravia v 21. storočí. Ďalej je to pripravenosť integrovaného záchranného systému a zdravotníctva na riešenie udalostí s hromadným postihnutím osôb.
Okrem odborných prednášok expertov zo Slovenska a zahraničia sú pripravené aj praktické ukážky – napr. postup orgánov štátnej správy, samosprávy a zdravotníctva pri vzniku mimoriadnej udalosti spojenej s výskytom nebezpečnej prenosnej choroby

hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková

jb;mo

Odporúčané články