19. júna 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV SR: Pokazené vajcia na pultoch

BRATISLAVA 19. júna (SITA) –

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) Ľubomír Jahnátek v piatok, 15.6.2012 informoval o škandále s prebaľovanými vajcami a včera, 18.6.2012 kontrola Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR vo večerných hodinách odhalila plesnivé a neoznačené vajcia v reťazci Tesco Lamač v Bratislave. Ide o počet 430 kusov slepačích vajec. Dovoz dokonca zabezpečovala jedna z firiem, ktoré minister Ľubomír Jahnátek spomínal na piatkovej tlačovej konferencii. Štátna veterinárna a potravinová správa nariadila slepačie vajcia okamžite stiahnuť z predaja. O ďalších krokoch bude minister Ľubomír Jahnátek informovať médiá a verejnosť už v najbližších dňoch.

Magda Tóth Želeňáková
hovorkyňa MPRV SR

mo

BILLA plánuje výrazne posilniť podporu domácich výrobcov potravín Iniciatíva poľnohospodárov vystúpi pred médiá s osobou vyšetrovanou pre subvenčné podvody