27. septembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV: Na pozíciu riaditeľa Lesov SR sa prihlásilo sedem uchádzačov

BRATISLAVA 27. septembra –

Na pozíciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR sa prihlásilo sedem uchádzačov

Do výberového konania Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na nového generálneho riaditeľa podniku Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik, sa prihlásilo sedem uchádzačov.

V stanovenom termíne do 21. septembra 2016 sa do výberového konania na pozíciu generálneho riaditeľa Lesov SR, š. p., prihlásili siedmi uchádzači: Ing. René Kozáčik, Ing Andrej Legiň, Ing. Ján Mičovský, CSc., Ing. Radomír Nečas, Ing. Marian Staník, Ing. Jozef Staško a Ing. Karol Vinš. Ambíciou ministerstva pôdohospodárstva je zabezpečiť efektívne a transparentné riadenie štátneho podniku, ale zároveň aj čo najlepšiu ochranu lesov. „Prvoradou úlohou lesníkov je starostlivosť o stromy a lesy udržateľným spôsobom. Aby slúžili nielen ekonomicky, ale aj rekreačne a ekologicky celej spoločnosti,“ zdôraznila ministerka Gabriela Matečná. Od nového vedenia preto očakáva aj posilnenie komunikácie týchto úloh Lesov SR.

Nový generálny riaditeľ Lesov SR, š. p., bude musieť spĺňať podmienky vysokoškolského vzdelania druhého stupňa a riadiacej praxe minimálne tri roky v pozíciách top manažmentu v spoločnostiach z lesníckeho – drevárskeho komplexu a mať manažérske, riadiace a organizačné schopnosti. Musí mať znalosť koncepčných zámerov rozvoja lesného hospodárstva a drevospracujúceho priemyslu, znalosť problematiky financovania s osobitným zreteľom na lesné hospodárstvo, poznať súčasné podmienky š. p. Lesy SR a mať znalosti z lesníckej legislatívy. Každý z uchádzačov musí vypracovať návrh stratégie rozvoja štátneho podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR. Výberové konanie bolo vyhlásené 22. augusta 2016 a ukončené bude najneskôr do polovice októbra.

Vladimír Machalík
Hovorca rezortu

jb;qq

Odborníci podporujú väčšiu dostupnosť liekov proti parazitom Problémy nám v lete môžu spôsobiť surové, ale aj pripálené jedlá