6. marca 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV: Ministerka predstaví výsledky testu dvojakej kvality potravín ministrom poľnohospodárstva EÚ

BRATISLAVA 6. marca –

Ministerka Gabriela Matečná dnes predstaví výsledky testu dvojakej kvality potravín ministrom poľnohospodárstva EÚ

Brusel/ Bratislava, 6. marec 2017 – Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná dnes na zasadnutí Rady ministrov pre poľnohospodárstvo a rybné hospodárstvo predstaví výsledky testu dvojakej kvality potravín, ktorý na podnet ministerstva vykonala Štátna veterinárna a potravinová správa.

„Slovenskí spotrebitelia, rovnako ako spotrebitelia v ďalších krajinách Európskej únie majú právo na rovnakú kvalitu potravín. Je potrebné, aby v rámci jednotného trhu Európskej únie nadnárodné značky dodržiavali proklamovanú kvalitu a nedodávali na trhy niektorých členských štátov výrobky nižšej kvality, napríklad s menším podielom mäsa, či s väčším množstvom umelých aditív. Európska komisia i Rada ministrov by k tomu mala zaujať jasný postoj,“ povedala ministerka Gabriela Matečná.

Správu o testoch predložia ministrom spoločne Slovensko a Maďarsko, s podporou ďalších členských štátov najmä spomedzi mladších členských krajín. Ministri poľnohospodárstva sa tak vôbec po prvýkrát stretnú s výsledkami testov dvojakej kvality potravín na najvyššej úrovni.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude o výsledkoch Rady ministrov v tejto veci informovať v poobedňajších hodinách.

Vladimír Machalík

Hovorca |Riaditeľ odboru komunikácie a marketingu |Kancelária ministra

Odborníci podporujú väčšiu dostupnosť liekov proti parazitom Problémy nám v lete môžu spôsobiť surové, ale aj pripálené jedlá

Z kategórie Štátna správa