27. septembra 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV: Ministerka Matečná rokovala k dvojakej kvalite potravín s eurokomisárkou Jourovou

BRATISLAVA 27. septembra –

Ministerka Gabriela Matečná dnes rokovala k dvojakej kvalite potravín s eurokomisárkou Jourovou a vystúpila v Európskom parlamente

G. Matečná rokovala s eurokomisárkou pre ochranu spotrebiteľa Věrou JourovouŠéfka slovenského agrorezortu vystúpila k téme dvojakej kvality potravín aj v Európskom parlamenteSlovenský agrorezort vyvíja intenzívne aktivity v boji proti dvojakej kvalite potravínMinisterka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR dnes vystúpila v Európskom parlamente k problému dvojakej kvality potravín a diskutovala s europoslancami i odbornou verejnosťou. V rámci príprav na Spotrebiteľský samit v Bratislave rokovala aj s eurokomisárkou pre spravodlivosť, ochranu spotrebiteľov a rodovú rovnosť Věrou Jourovou.

„Ukazuje sa, že boj agrorezortu proti deleniu zákazníkov na dve triedy má opodstatnenie v celej únii. Stále viac krajín zisťuje, že problém sa týka aj. A nie sú to len rozdiely medzi členskými krajinami na východe a západe EÚ, ale testy ukazujú, že aj medzi západnými členskými krajinami navzájom,“ uviedla Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. V Európskom parlamente o problematike dvojakej kvality diskutovala s europoslancami, zástupcami výrobcov i spotrebiteľov o aktivitách v tejto oblasti.

Šéfka slovenského agrorezortu rokovala aj s eurokomisárkou pre spravodlivosť, ochranu spotrebiteľov a rodovú rovnosť Věrou Jourovou o prvom návrhu Európskej komisie, ktoré by mali viesť k zamedzovaniu praktík dvojakej kvality. „Vítame aktivity Európskej komisie a pani eurokomisárky. Ide o prvý krok v boji proti dvojakej kvalite, ktorú považujem za neospravedlniteľné zavádzanie zákazníkov na jednotnom európskom trhu,“ uviedla G. Matečná. S eurokomisárkou Jourovou hovorili aj o októbrovom Bratislavskom samite k dvojakej kvalite a ďalších krokoch i spolupráci členských krajín EÚ.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR pripravuje na najbližší týždeň viacero aktivít. V utorokv Bratislave zasadne k téme dvojakej kvality expertné fórum V4 + 7 členských krajín EÚ, ktorých spotrebitelia sú zasiahnutí týmito praktikami. „Tlačiť na neférové a nekalé správanie sa niektorých výrobcov, ktorí delia občanov Európskej únie do dvoch tried v snahe čo najviac zvýšiť zisk začína prinášať prvé plody. A neskončí, pokiaľ výrobcovia a obchod nepochopia, že predávať rovnaký tovar, s rovnakým obalom v rôznej kvalite sa v Európskej únii nielen nevyplatí, ale aj nesmie,“ dodala G. Matečná.

Vladimír Machalík

Riaditeľ odboru komunikácie a marketingu

Odborníci podporujú väčšiu dostupnosť liekov proti parazitom Problémy nám v lete môžu spôsobiť surové, ale aj pripálené jedlá

Z kategórie Štátna správa