26. apríla 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV: Lesy sú bez bariér a pre všetkých

BRATISLAVA 26. apríla –

Zvolen, 26.4.2016 – V Košiciach sa počas 27.-28. apríla 2017 koná medzinárodná konferencia projektu ForSoc: Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér, ktorej cieľom je prezentovať dosiahnuté výsledky a výstupy spomínaného projektu, ako aj hľadať ďalšie možnosti cezhraničnej spolupráce v oblasti lesníctva, ekoturizmu a lesnej pedagogiky.

Prvý deň konferencie je venovaný odborným prezentáciám v podaní zástupcov jednotlivých partnerov projektu zo Slovenska, Ukrajiny a Nórska. Program konferencie pre 80 účastníkov spestrí aj prehliadka kultúrnych, historických a prírodných pamiatok mesta Košice s certifikovaným sprievodcom. Na konferenciu prijal pozvanie štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriel Csicsai.

Konferencia bude 28. apríla 2017 pokračovať priamo v prírodnom prostredí lokality Furča, v ktorej boli vybudované nové objekty infraštruktúry s prvkami bezbariérovosti vhodné pre ekoturizmus a podporené z projektu ForSoc. Zároveň sú tu pre pozvaných žiakov košických škôl pripravené aktivity lesnej pedagogiky, v ktorých je dôraz kladený na zážitkové učenie a zmyslové vnímanie prírody, lesa. Takýmto spôsobom na východe Slovenska oslávia Košičania spolu s lesníkmi Sviatok lesa – Lesnícke dni.

Projekt Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér sa v období december 2015 až apríl 2017 zameriaval na vybudovanie cezhraničného partnerstva s dôrazom na podporu rozvoja ekoturizmu a lesnej pedagogiky a propagáciu prírodného a kultúrneho dedičstva v prihraničných regiónoch.

Koordinátorom projektu je Národné lesnícke centrum. Partnermi projektu sú Mestské lesy Košice a.s., PRO POPULO Poprad, s.r.o., Spojená škola – SOŠ lesnícka v Prešove, Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR, FORZA – Ahenstvo spryiannia stalomu rozvytku Karpatskoho rehionu, Natsionalnyi pryrodnyi park “Zacharovanyi krai”, Zakarpatske oblasne upravlinnia lisovoho ta myslyvskoho hospodarstva, Skogbrukets Kursinstitutt.

Viac informácií o projekte na www.forsoc.org alebo na https://www.facebook.com/forsoc.eu/

Kontakt a informácie: Ing. Veronika Jaloviarová, jaloviarova@nlcsk.org, 045/5202 216

Odborníci podporujú väčšiu dostupnosť liekov proti parazitom Problémy nám v lete môžu spôsobiť surové, ale aj pripálené jedlá

Z kategórie Štátna správa