12. júna 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: T. Malatinský vybral kandidátov do vedenia SPP a.s.

BRATISLAVA 12. júna –

Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ akcionárskych práv v spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel a.s. („SPP“) vypísalo výberové konanie na päť miest členov predstavenstva SPP a.s. Výberové konanie sa uskutočnilo 5. 6. 2014 na pôde MH SR.

„Verím, že pri tomto transparentnom výberovom konaní sa z troch desiatok prihlásených uchádzačov podarilo vybrať profesionálov, ktorí naplnia očakávania a vízie, ktoré stoja pred týmto najväčším multikomoditným dodávateľom energií na Slovensku“, povedal v tejto súvislosti minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský.

Minister T. Malatinský na základe výsledkov výberového konania a odporúčania výberovej komisie potvrdil päť uchádzačov. Za predsedu predstavenstva bol určený Ing. Štefan Šabík. Členovia – Ing. Petr Ivánek, Ing. Milan Hargaš, Mgr. Pierre Poncik a Mgr. Ivana Zelizňáková.

Vybratí členovia budú uvedení do funkcie – zvolením na mimoriadnom valnom zhromaždení spoločnosti SPP, a.s., ktoré sa uskutoční 19 .6. 2014 v sídle spoločnosti. V prípade záujmu, po tomto termíne, podrobnejšie informácie poskytne SPP a.s.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

dn

Odporúčané články