19. júla 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Slovenské elektrárne nemajú voči štátu nárok na náhradu škody

BRATISLAVA 19. júla (SITA) –

Okresný súd Bratislava II dnes rozhodol, že Slovenské elektrárne nemajú voči Slovenskej republike nárok na náhradu škody vo výške 94.486.116,- Eur. Takúto škodu uplatnili Slovenské elektrárne voči Ministerstvu hospodárstva koncom februára tohto roku. Slovenské elektrárne tvrdili, že na základe rozhodnutia ministerstva o uložení povinnosti dodať elektrinu domácnostiam a malým podnikom za regulovanú cenu vznikla Slovenským elektrárňam v roku 2009 škoda. Súd sa v rozsudku, ktorý dnes vyniesol, v plnej miere stotožnil s argumentáciou právnych zástupcov ministerstva hospodárstva a uviedol, že rozhodnutie ministerstva hospodárstva Slovenským elektrárňam škodu spôsobiť nemohlo. Je pravdepodobné, že Slovenské elektrárne sa proti rozhodnutiu súdu odvolajú a spor bude pokračovať. Prvostupňové rozhodnutie súdu však naznačuje smer, ktorým sa v tejto kauze súdy pravdepodobne budú uberať.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

mo

Odporúčané články