18. septembra 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Rokovanie Pracovnej skupiny pre energetiku krajín V4

BRATISLAVA 18. septembra –

V rámci slovenského predsedníctva v združení krajín Višegrádskej štvorky sa konalo dnes (18.09.2014) na pôde Ministerstva hospodárstva SR rokovanie Pracovnej skupiny pre energetiku a Plynárenského fóra krajín V4 za účasti zástupcov ministerstiev a expertov V4 z oblasti plynárenstva. Hlavnými témami rokovania boli najmä návrhy cieľov klimatickej a energetickej politiky EÚ pre obdobie medzi rokmi 2020 a 2030 zverejnených Európskou komisiou a návrhy opatrení pre zvýšenie energetickej bezpečnosti aj v súvislosti s prípravou rokovania Európskej rady v októbri.

„Motto slovenského predsedníctva – Dynamický Vyšehrad pre Európu a svet – reflektuje náš cieľ posilniť konkurencieschopnosť a ekonomický rast v regióne. Preto je regionálna spolupráca krajín V4 v oblasti energetiky kľúčová a to aj v kontexte súčasného diania dotýkajúceho sa bezpečnosti zásobovania zemným plynom. Počas nášho predsedníctva budeme týmto témam venovať sériu rokovaní na pracovnej aj ministerskej úrovni“, uviedla riaditeľka odboru medzinárodných vzťahov v energetike Ing. Alena Žáková.

K prioritám slovenského predsedníctva vo V4 v energetike patrí okrem presadzovania spoločných záujmov pri diskusii o cieľoch v oblasti zníženia emisií skleníkových plynov, využívania obnoviteľných zdrojov a úspor energie aj dobudovanie vnútorného trhu s energiami a posilnenie regionálnej dimenzie bezpečnosti dodávok zemného plynu. Experti sa na rokovaní tiež venovali regionálnej spolupráci v oblasti prípravy spoločného preventívneho akčného plánu a núdzového plánu na regionálnej úrovni ako aj koordinácii pri implementácii sieťových kódov.

Komunikačné oddelenie
Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky

dn

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami SHP Group plánuje na Balkáne masívne rozširovať a modernizovať výrobu