14. septembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Pracovná skupina rokovala o udržaní elektrárne Vojany

BRATISLAVA 14. septembra –

Na pôde Ministerstva hospodárstva SR sa na úvodnom rokovaní stretla pracovná expertná skupina, ktorá rieši situáciu v elektrárni Vojany na východnom Slovensku. Zložená je z predstaviteľov rezortu hospodárstva, Slovenských elektrární, SEPS a Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

Členovia expertnej skupiny diskutovali o možnostiach, ako zabezpečiť udržateľnosť a ekonomickú prevádzku elektrárne minimálne v strednodobom horizonte. Po ďalšej analýze situácie bude rokovanie pracovnej skupiny pokračovať.
„Oceňujem konštruktívny postoj všetkých zúčastnených. Je tu veľká snaha nájsť dobré riešenie pre všetky strany. Opakovane prízvukujem, že je absurdné, keď sa vláda snaží v regiónoch s vysokou nezamestnanosťou podporiť každé pracovné miesto, aby zároveň vláda, ktorá má 34 percent v SE, nezabezpečila zachovanie prevádzky v EVO,“ skonštatoval po rokovaní minister Peter Žiga.

Šéf rezortu hospodárstva elektráreň osobne navštívil a opakovane sa stretol aj s vedením Slovenských elektrární, ktoré ju prevádzkujú. O vytvorení expertnej skupiny s cieľom nájsť riešenie ďalšieho pôsobenia a existencie elektrárne Vojany rozhodla koncom augusta vláda na výjazdovom rokovaní v Trebišove. Vo Vojanoch v súčasnosti pracuje 118 ľudí priamo a 250 cez subdodávky.

Odbor komunikácie MH SR

jb;dn

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Holandská pracovná kultúra oslovuje aj Slovákov! Union získal skvelé hodnotenie spokojnosti zamestnancov

Z kategórie Štátna správa