14. februára 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Podpis Memoranda o porozumení

BRATISLAVA 14. februára –

MH SR, FNM SR, ST a.s. a DT AG podpísali Memorandum o porozumení v súvislosti s predajom 49% akcií spoločnosti Slovak Telekom, a.s.
Podpis Memoranda o porozumení v súvislosti s predajom 49% akcií spoločnosti Slovak Telekom, a.s. slovenskými akcionármi a majoritným akcionárom Deutsche Telekom AG.
Na základe uznesenia vlády SR ešte z roku 2013, v súvislosti s možným odpredajom 49% podielu štátu v spoločnosti Slovak Telekom, a.s., boli minister hospodárstva SR a predseda výkonného výboru FNM poverení rokovať s majoritným akcionárom. Vzhľadom na ustanovenia akcionárskej zmluvy a určenia ďalšieho postupu prišlo k dohode, ktorá bola podpisom Memoranda o porozumení v súvislosti s predajom 49% akcií spoločnosti Slovak Telekom, a.s. docielená.
Z Memoranda vyplýva spolupráca Deutsche Telekom AG pri predaji slovenského podielu v Slovak Telekom, a.s.. Zástupcovia štátu sa v rokovaniach s majoritným akcionárom dohodli na súčinnosti pri predaji cez kapitálový trh.
„Tvrdenia terajšej opozície a zástupcov, ktorí v čase privatizácie sedeli vo vláde sú farizejské, ak zoberiem do úvahy, že dnes má štát minoritný podiel a je bez akejkoľvek kontroly v tejto spoločnosti. Ak tu pán Lipšic spomína privatizáciu, tak je to totálna neznalosť v orientovaní sa v danej problematike a odmietam spájanie tejto dohody s možnou privatizáciou. Považujem predaj prostredníctvom burzy za najtransparentnejší spôsob, kde cenu slovenského podielu navrhnú podľa situácie na trhu poradcovia a investičné banky. Teraz bude nasledovať výber poradcov a investičných bánk a štát svoj podiel môže predať do 9 mesiacov, prostredníctvom tzv. Initial Public Offering (IPO), povedal minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský.
„Pri zverejnení Memoranda treba rešpektovať aj majoritného akcionára, ktorý podpísal túto dohodu. Predpokladám, že so zverejnením bude súhlasiť a v najbližších dňoch bude zverejnené. Informáciu o podpise Memoranda zo strany Deutsche Telekom AG máme písomne potvrdenú, no originál listiny nebol fyzicky doručený“, dodal minister Malatinský.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

jb;me

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Klenot Karpát a jedinečné kúpele: Trenčianske Teplice chcú byť „Mestom bez dymu“