Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
28. novembra 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: Lyžiarske strediská v Európe 2012/2013

BRATISLAVA 28. novembra (SITA) –
Chystáte sa na zimnú dovolenku niekde v Európe? Neviete sa však rozhodnúť kam? Pomôcť v tom vám môže výstup zo spoločného projektu „Lyžiarske strediská v Európe“, ktorý pred blížiacou sa zimnou sezónou 2012/2013 zrealizovala sieť ECC – Net. Zapojilo sa do neho 22 krajín EÚ, vrátane Slovenska.
Lyžovanie je jedným z najdrahších rekreačných športov. Aby ste sa mohli lyžovať alebo snowboardovať, potrebujete infraštruktúru: vleky alebo lanovky, zasnežené a dobre upravené svahy. Väčší počet lyžiarov znamená aj zvýšené nároky na ubytovanie, a to hlavne na miestach, ktoré nie sú ľahko dostupné. Turisti navyše očakávajú stále nové atrakcie v kombinácii s vysoko kvalitnými službami. Za kvalitné služby sa však platí a budovanie a údržba nákladnej infraštruktúry v lyžiarskych oblastiach sa premieta do cien, ktoré platia spotrebitelia. Lyžiari, ktorí sa chcú oddávať svojej vášni v dobre vybavenom stredisku zaplatia od 35 do 50 eur za deň (denná vstupenka pre dospelého). Týždňová lyžovačka na horách môže stáť 250 a viac eur (6 dňová vstupenka pre dospelého).
Správa „Lyžiarske strediská v Európe 2012/2013“ je výsledkom druhého celoeurópskeho prieskumu zameraného najmä na infraštruktúru a cenové rozpätie v lyžiarskych strediskách, bežkárskych areáloch, ako aj halových lyžiarskych strediskách v celej Európe. Jej cieľom bolo poskytnúť prehľad rôznych lyžiarskych aktivít v Európe. Do prieskumu sa zapojilo takmer 400 stredísk z celej Európy. Lyžiarske strediská sú v ňom rozdelené do šiestich kategórií (0-2 km, 3-10km, 11-25 km, 26-50 km, 51-100 km a viac ako 100 km). Kompletné znenie správy nájdu záujemcovia na webovej stránke Európskeho spotrebiteľského centra SR na linke http://www.esc-sr.sk/ .

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

mo

K téme

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Ako prežiť veľkonočné sviatky v regióne Vysoké Tatry?

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.