17. júna 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MH SR: 2. stretnutie ministrov hospodárstva krajín V4 v Budapešti

BRATISLAVA 17. júna –

V Budapešti sa dnes koná druhé stretnutie ministrov hospodárstva krajín V4. Vedúcim slovenskej delegácie je minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský. Toto stretnutie ministrov je zároveň posledným stretnutím krajín V4 pred odovzdaním predsedníctva Slovenskej republike. Slovensko začne predsedať krajinám V4 od 01.07.2014.
Ministri krajín V4 diskutovali aj o vplyve rusko-ukrajinského konfliktu na národné hospodárstvo štátov V4. Ďalej hľadali nástroje na naštartovanie vyváženého hospodárskeho rastu v jednotlivých štátoch. Ministri hovorili aj o hospodárskej politike štátov V4 a možnosti spolupráce, ktoré vychádzajú z hospodárskych programov mimo EÚ a taktiež v EÚ na obdobie 2014 – 2020, o prehlbovaní integrácie v oblasti jednotného trhu EÚ na základe 10 ročnej skúsenosti členstva v EÚ ako aj o priemyselnej politike EÚ.
Počas stretnutia ministri podpíšu Memorandum o porozumení a o možnosti ďalšieho rozvoja hospodárskej spolupráce štátov V4.

Stanislav Jurikovič
hovorca ministra hospodárstva SR

jb

Odporúčané články