17. februára 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Štát predával dlhopisy znova úspešne

BRATISLAVA 17. februára –

Slovenská republika dnes opäť veľmi úspešne emitovala dlhopisy. V dvoch aukciách získal štát 281 mil. eur. Celkový záujem o slovenské dlhopisy pritom dosiahol až 785 mil. eur.

Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL) predávala 5 a 10-ročné dlhopisy. Pri splatnosti necelých piatich rokov získal štát 142 mil. eur a pri desaťročnej splatnosti 139 mil. eur. V oboch prípadoch sa podarilo dosiahnuť historicky jedny z najnižších úrokov 1,1909 %, resp. 2,4644 %.

Veľký záujem o slovenské dlhopisy prejavili zahraniční investori, ktorí nakúpili väčšinu z nich.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií Slovenskej republiky

dn

Odporúčané články