13. februára 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Sobotka: Slovenská daňová správa sa vydala správnym smerom

BRATISLAVA 13. februára –

Prvá pracovná zahraničná cesta nového českého predsedu vlády Bohuslava Sobotku viedla tradične na Slovensko. Dnes sa stretol aj s podpredsedom vlády a ministrom financií Petrom Kažimírom.
Na spoločnom stretnutí za prítomnosti predstaviteľov Ministerstva financií SR, finančnej správy a spoločnosti TIPOS – národná lotériová spoločnosť a.s., rokovali o viacerých témach. Český premiér sa zaujímal o výsledky Slovenska v boji proti daňovým únikom, o zavedenie elektronických kontrolných výkazov, o skúsenosti s používaním elektronických registračných pokladníc a Národnú bločkovú lotériu.
„Som presvedčený, že slovenská daňová správa sa vydala absolútne správnym smerom, postupuje veľmi rýchlo a my to tempo na českej strane budeme musieť dohnať. Naším zámerom je zaviesť elektronickú registráciu tržieb a veľmi radi by sme ju doplnili bločkovou lotériou,“ uviedol Bohuslav Sobotka.
Pri spúšťaní bločkovej lotérie je česká strana pripravená využiť naše skúsenosti s Národnou bločkovou lotériou. Možnosti intenzívnej spolupráce vidí český premiér aj v boji proti daňovým únikom. „Daňové úniky nepoznajú hranice, je preto nevyhnutná spolupráca medzi našimi daňovými správami v záujme poctivých daňových poplatníkov,“ povedal Bohuslav Sobotka.
Minister financií Peter Kažimír ocenil záujem českého premiéra o spoluprácu s rezortom financií. „Naše odporúčanie znie, dôležitá je nadrezortná spolupráca a tímová práca. Výsledky v oblasti daní, ktoré dosahujeme potvrdzujú že to má zmysel,“ poznamenal Peter Kažimír.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

me

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami RTVS: Hosťami relácie O 5 minút 12 sú premiéri SR a ČR Robert Fico a Bohuslav Sobotka