4. decembra 2013 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Slovensko rástlo najrýchlejšie v eurozóne

BRATISLAVA 4. decembra (SITA) –

Slovenská ekonomika rástla v treťom štvrťroku najrýchlejšie v eurozóne. Podľa spresnených údajov Eurostatu predstavoval tento rast 0,7 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka. V medzikvartálnom vyjadrení dosiahlo Slovensko rast 0,2 %, čo bol piaty najrýchlejší rast spomedzi krajín eurozóny.
V treťom kvartáli sa podľa spresneného odhadu Štatistického úradu SR rast HDP Slovenska udržuje približne na hodnotách z minulých štvrťrokov. Hlavným faktorom celkovo pozitívneho vývoja ekonomickej aktivity je príspevok čistého exportu. Ten je výsledkom pretrvávajúceho rastu exportu a poklesu importu.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií Slovenskej republiky

jb;dn

Odporúčané články