10. júna 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Slovensko aj Holandsko dosiahli významný míľnik

BRATISLAVA 10. júna –

Dnes sa na pôde Ministerstva financií SR uskutočnilo stretnutie prezidenta Euroskupiny a holandského ministra financií Jeroena Dijsselbloema s ministrom financií Petrom Kažimírom. Jeroen Dijsselbloem ocenil výsledky, ktoré v ekonomickej oblasti Slovensko dosiahlo, najmä z pohľadu konsolidácie verejných financií.

Témou rokovania bola aktuálna ekonomické situácia v Európe, hodnotenie ekonomických výsledkov a opatrení, ktoré Slovensko a aj celá eurozóna dosiahli za uplynulé obdobie. Na rokovaní sa hovorilo aj o úspechoch, ktoré pri konsolidácii verejných
financií dosiahlo tak Slovensko, ako aj Holandské kráľovstvo.

„Opustenie procedúry nadmerného deficitu je pre obe naše krajiny významný míľnik. Zároveň sa slovenská ekonomika pomerne výrazne oživuje. Váš hospodársky rast patrí k najvyšším spomedzi krajín eurozóny a to je veľmi dôležité aj z hľadiska znižovania nezamestnanosti,“ povedal prezident Euroskupiny a minister financií Holandska Jeroen Dijsselbloem.

„Všetky ukazovatele hovoria o tom, že oživenie slovenskej ekonomiky je tentokrát založené aj na oživení domácej spotreby, čo je veľmi dôležité,“ uviedol minister financií Peter Kažimír.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií Slovenskej republiky

dn

Odporúčané články