17. septembra 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Rezort naďalej počíta s tohtoročným rastom ekonomiky 2,5%

BRATISLAVA 17. septembra (SITA) – Ministerstvo financií (MF) SR zachováva odhad rastu HDP v tomto roku na hodnote 2,5%, keďže nábeh nových exportných kapacít v automobilkách bol v prvom polroku nečakane rýchly. Dynamika rastu ekonomiky by v roku 2013 mala spomaliť
na úroveň 2,1%. Rast ekonomiky tlmí najmä zhoršenie výhľadu ekonomík našich obchodných partnerov. Mierny dodatočný vplyv majú aj konsolidačné opatrenia potrebných na dosiahnutie deficitu verejných financií pod 3% HDP.
V ďalších rokoch by malo dôjsť k postupnému oživeniu v zahraničí, na trhu práce a v domácom dopyte. Neistota okolo dlhovej krízy v eurozóne je naďalej hlavným rizikom prognózy.

Viac na http://www.mfsr.sk/Default.aspx?CatID=8297

Martin Filko
riaditeľ IFP

mo