19. septembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Nová makroekonomická prognóza

BRATISLAVA 19. septembra –

Slovenská ekonomika si aj v tomto roku zopakuje silný rast o 3,6 %. Hlavnými ťahúňmi budú spotreba domácností, ale aj čistý export. Pozitívny vývoj zaznamená aj trh práce, kde sa vytvorí takmer 50 tisíc nových pracovných miest. Rast reálnych miezd prekročí 3%-nú úroveň už druhý rok po sebe. Inflácia sa bude počas najbližších rokov zotavovať iba veľmi pomaly. Aj na budúci rok bude ekonomika rásť svižným 3,5 % – ným tempom, a to i pri miernom vplyve Brexitu na ekonomiku eurozóny.

Detailnú makroekonomickú prognózu, vrátane prezentácie a zápisu z rokovania Výboru pre makroekonomické prognózy nájdete na nasledovnej webovej linke:

Lucia Šramková, MF SR

jb;me

Otvorený list Slovenskej komory audítorov o neuváženom zbavovaní sa kontroly štátu nad verejnými financiami Slováci sa rozhodli podporiť slovenskú firmu. Tá bezbolestne odhaľuje rakovinu. Pridať sa môže každý, navyše, so zaujímavým očakávaným výnosom

Z kategórie Štátna správa