21. mája 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Index bankových poplatkov výrazne zvýšil rast poplatkov VÚB

BRATISLAVA 21. mája –

Celkový index retailových bankových poplatkov v júni 2014 vzrastie medzimesačne o takmer 3 %. Je to najvýraznejší mesačný rast od začiatku sledovania indexu. Rast indexu bude spôsobený najmä zásadným zvýšením cien služieb VÚB banky (medzimesačný nárast 15,6 %), a miernou úpravou cenníka OTP banky.
Správa obsahuje mesačný prehľad pozorovaných zmien v cenníkoch a informácie o vývoji indexu aj pre každú banku samostatne a dve podskupiny.
Tento report ako aj reporty za predchádzajúce mesiace môžete nájsť aj na webe IFP v sekcii: Publikácie IFP – Mesačné správy – Index bankových poplatkov alebo na linke: https://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=9621

Martin Filko
Hlavný ekonóm a riaditeľ
Inštitút finančnej politiky