27. júla 2012 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF SR: Daňová prognóza na 2012 – 2015

BRATISLAVA 27. júla (SITA) –

Dnes sme zverejnili aktualizáciu našej daňovej prognózy na 2012 – 2015, ktorá znižuje doterajšie odhady daňovo-odvodových príjmov o približne 0,3% HDP. Pokles daňových príjmov sa očakáva aj napriek tomu, že Ministerstvo financií zlepšilo v júnovej aktualizácii makroekonomických prognóz vyhliadky slovenskej ekonomiky. Ekonomický rast je ťahaný najmä exportom, a teda len s veľmi miernym pozitívnym vplyvom na daňové základne (+0,1 % HDP). Naopak významný negatívny príspevok k zmene prognózy (-0,4% HDP) mala aktualizácia odhadu plnenia daní v tomto roku, stagnujúci výnos spotrebnej dane z minerálnych olejov a najmä neistý vývoj DPH.

Nájdete ju na tejto linke:

Martin Filko
Riaditeľ a hlavný ekonóm MF SR

jb;mo

Odporúčané články

PELLEGRINI: Slovenská delegácia vedená P. Pellegrinim na návšteve v Ázii Športovci bývajúci v Monaku sa nevyhnú daniam na Slovensku

Z kategórie Štátna správa

Odporúčame