19. októbra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF: Reakcia k tlačovej konferencii poslancov Galka a Rajtára

BRATISLAVA 19. októbra –

Reakcia ministerstva financií k tlačovej konferencii poslancov Galka a Rajtára.

Keď Iveta Radičová odvolávala vtedajšieho ministra Galka mala na to vážny dôvod, bol podozrivý z odpočúvania novinárov.
Minister financií je pripravený vyvodiť personálnu zodpovednosť vo svojom rezorte, ale IBA na základe relevantných dôkazov.
Finančná správa je autonómna inštitúcia, ktorá rozhoduje sama, čoho výsledkom je aj skutočnosť, že vo výbere daní dosahuje najlepšie výsledky od roku 2008.
Ak majú páni poslanci nejaké podozrenia zo spáchania akéhokoľvek trestného činu, môžu kedykoľvek kontaktovať orgány činné v trestnom konaní, alebo dať podnet priamo na FR SR.

Ing. Alexandra Gogová
Riaditeľka Tlačového odboru
Ministerstvo financií SR

jb