24. októbra 2014 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDVRR:Oblastné organizácie cestovného ruchu potrebujú viac spolupráce

BRATISLAVA 24. októbra –

Marketingové stratégie, kroky na zvýšenie konkurencieschopnosti jednotlivých regiónov a využívanie pridelených dotácií. To sú hlavné témy, ktorým sa v týchto dňoch venuje štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko spolu s predstaviteľmi oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR).

„Nestačí len poskytnúť cestovnému ruchu finančnú podporu. Potrebujeme vedieť, na čo smerujú naše dotácie, či majú oblastné organizácie jasnú víziu a či podnikajú kroky potrebné na jej dosiahnutie,“ povedal F. Palko. „V neposlednom rade chceme
vyzdvihnúť zaujímavé myšlienky a diskutujeme o konkrétnych projektoch, ktoré majú pre daný región zmysel a prínosy,“ dodal štátny tajomník. V týchto dňoch sa stretol so zástupcami OOCR Klaster Orava, OOCR Turiec-Kremnicko, OOCR Kysuce, OOCR Dudince a OOCR Banská Štiavnica.

F. Palko pozitívne hodnotí najmä snahu o lepšiu propagáciu regiónov prostredníctvom efektívnejších marketingových stratégií. „Je vidieť, že kráčame správnym smerom,“ konštatoval po stretnutiach. Vyzdvihol úspechy pri propagácii atraktívnych lokalít v jednotlivých regiónoch i vytváranie podmienok na rozvoj cykloturistiky. K novým cyklotrasám pribúdajú pre lepšiu orientáciu turistov napríklad aj nové cykloturistické mapy. „Skrytý potenciál ešte vidím v rozvíjaní spolupráce medzi susediacimi oblastnými organizáciami,“ zdôraznil štátny tajomník. „Ideálny stav je taký, keď turistu zaujme jedna lokalita natoľko, že dostane chuť spoznať zo Slovenska ešte viac. Fungujúce lokálne väzby regiónov mu pritom môžu úplne prirodzeným spôsobom ponúknuť nové zaujímavé zážitky a predĺžiť tak jeho dovolenku,“ vysvetlil F. Palko.

Martin Kóňa
hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

qq

Tip na víkend: V Trnave chystajú niekoľko vinárskych podujatí Kam po vysokej škole? Program Teach Next ponúka absolventom unikátnu možnosť ako naštartovať kariéru