16. januára 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDV SR: RegioJet chce blokovať nasadenie štátnych IC vlakov

BRATISLAVA 16. januára –

Nasadenie náhradných vlakov po odchádzajúcom súkromnom dopravcov RegioJet je ohrozené. Dopravca totiž napriek sľubu, ktorý osobne dal ministrovi dopravy odmieta uvoľniť trate, na ktorých doteraz vozil cestujúcich do Košíc.

„Súkromný dopravca si z cestujúcich chce urobiť rukojemníkov. Štát urobí všetko pre to, aby sa nenechal takýmto jednaním vydierať a budeme hľadať všetky zákonné možnosti, ako zabezpečiť dostatok miesta vo vlakoch,“ povedal minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

Reagoval tak na informácie od ŽSR, ktoré dnes dostali od RegioJetu písomné stanovisko, že RegioJet odmieta zrušiť objednávku trás, v ktorých dnes jazdia vlaky súkromného dopravcu medzi Bratislavou a Košicami a ktoré od februára zastavuje. Kvôli tomu nebude možné zaviesť štátne IC vlaky v týchto časoch.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

dn

Odporúčané články