12. apríla 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDV: Spoločná slovensko-poľská kancelária cestovného ruchu bude otvorená na Slovensku

BRATISLAVA 12. apríla –

Slovensko a Poľsko chcú spoločne prezentovať svoje krajiny. Štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Peter Ďurček sa stretol so štátnym tajomníkom Ministerstva športu a turizmu Poľskej republiky Dawidom Lasekom, aby sa dohodli na spoločných cieľoch v oblasti cestovného ruchu.  Jedným zo záverov stretnutia bola dohoda o otvorení spoločnej slovensko-poľskej kancelárie pre rozvoj tohto segmentu. Kancelária vznikne už počas tohto roku na slovenskej strane spoločnej poľsko-slovenskej hranice.

„Súčasná geopolitická situácia a nové trendy cestovateľského správania sú priaznivé pre dovolenkové destinácie v bezpečných krajinách. Za bezpečné cieľové destinácie sa považuje Slovensko aj  Poľsko. Spoločná slovensko – poľská kancelária cestovného ruchu má za cieľ propagovať atraktívne regióny oboch krajín. Od tejto spolupráce očakávame zvýšenie návštevnosti zo strany poľských turistov na Slovensku, ako aj slovenských dovolenkárov v Poľsku,“ povedal štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček.

Spoločná slovensko-poľská kancelária sa vytvára na základe plnenia výstupov tzv. Karpatského dohovoru – Trvalo-udržateľný rozvoj cestovného ruchu. Zmluvné strany dohovoru zriadili pracovnú skupinu, ktorá sa zamerala na vypracovanie stratégie pre budúci rozvoj cestovného ruchu v Karpatoch. Spolupráca s poľskou stranou v oblasti cestovného ruchu je pre nás významná. Poliaci sa zaraďujú medzi najčastejších návštevníkov našej krajiny. Vlani strávilo dovolenku na Slovensku celkom 9,37 % poľských turistov spomedzi všetkých zahraničných návštevníkov, čo predstavuje hneď druhé miesto po Českej republike.

Karolína Ducká
hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

Odporúčané články

OPRAVA – MDV SR: Reakcia na tlačovú besedu predstaviteľov strany SaS MDV SR: Reakcia na tlačovú besedu predstaviteľov strany SaS