21. marca 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDV: Slovensko predstavuje svoj obchodný potenciál v Šanghaji

Bratislava 21. marca –

Slovensko predstavuje svoj obchodný potenciál v Šanghaji

Šanghaj (21. marca 2017) – Na výstave Intermodal Asia 2017 v Šanghaji Slovensko prezentuje svoje tranzitné možnosti v rámci novej hodvábnej cesty z Ázie do Európy. Obchodnú misiu vedie Pracovná skupina pri ministerstve dopravy a výstavby k napĺňaniu Memoranda o porozumení SR – ČĽR pre podporu hodvábnej cesty.

„Je to výborná príležitosť, aby sme sa predstavili ako dôveryhodný obchodný partner v srdci Európy. Slovensko ponúka svoj obchodný potenciál relevantným čínskym spoločnostiam, ktoré organizujú dopravu z Ázie do Európy,“ uviedol Peter Hrapko, predseda pracovnej skupiny pri MDV SR.

Možnosti spolupráce sa otvárajú najmä v oblasti železničnej dopravy z Číny do Európy, cez Rusko, Ukrajinu a naše územie. Počet čínsko-európskych medzinárodných vlakov ročne narastá o viac ako 100 percent. Slovensko má záujem participovať na ich preprave cez svoje územie.

Spoločné rokovania slovenských zástupcov s desiatkami čínskych spoločností sú naplánované na niekoľko dní, počas trvania výstavy a konferencie v Šanghaji v dňoch 20. – 23. marca. Hovoriť budú o využití kontajnerovej dopravy, slovenských prekladiskových termináloch na východe krajiny a v pláne sú aj rokovania so Slovenskou poštou.

Karolína Ducká

hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

Odporúčané články

Nový cestovný poriadok: Rýchlejšie medzi Bratislavou a Košicami, aj obnovenie vlakov do Šiah OPRAVA – MDV SR: Reakcia na tlačovú besedu predstaviteľov strany SaS