6. apríla 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MDV: Diaľnica pri Prešove sa môže začať stavať

BRATISLAVA 6. apríla –

Diaľnica pri Prešove sa môže začať stavať

Prešov (6. apríla 2017) – Jeden z posledných chýbajúcich úsekov diaľnice medzi Bratislavou a Košicami už má zhotoviteľa. Zmluva o dielo na výstavbu úseku D1 Prešov, západ – Prešov, juh je podpísaná. Prešov sa tak konečne dočká diaľničného obchvatu, ktorý z mesta úplne odkloní tranzitnú dopravu na hlavnom cestnom ťahu. Zmluvu dnes za prítomnosti ministra dopravy a výstavby SR Arpáda Érseka podpísala Národná diaľničná spoločnosť s konzorciom „Združenie D1 Prešov“.

„Tak ako som sľúbil, po splnení všetkých dôležitých podmienok začíname s výstavbou diaľničného obchvatu Prešova, ktorý výrazne pomôže mestu a zlepší život ľudí v celom okolí,“ povedal v Prešove minister Arpád Érsek. Obchvat Prešova je mimoriadne komplikovaná stavba, ktorej tretina trasy vedie po mostoch a tretina v tuneloch a jej súčasťou sú okrem nového strediska údržby pre diaľnice na východe aj dve veľké diaľničné križovatky.

„Dopravné problémy v Prešove nezmiznú zo dňa na deň, faktom je, že tranzitnú dopravu v smere od Popradu na Košice potrebujeme dostať z mesta. Vnútromestskú dopravu už o pár mesiacov odľahčí nová štvorpruhová cesta po Nábrežnej komunikácií. Zároveň pracujeme aj na severnom obchvate mesta spolu s dostavbou rýchlostnej cesty R4,“ dodal minister dopravy.

Diaľničný úsek D1 Prešov, západ – Prešov, juh v dĺžke necelých osem kilometrov postaví združenie firiem Eurovia SK, Eurovia CS, Doprastav, Metrostav, Metrostav Slovakia. Projekt, ktorý bude hotový za štyri roky, bude spolufinancovaný z Kohézneho fondu Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Karolína Ducká

hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR

Nový cestovný poriadok ZSSK: Z Bratislavy do Košíc, Šale, Prievidze a zo Zvolena do Košíc sa dostanete budúci rok podstatne rýchlejšie Do aplikácie Ideme vlakom pribudli Nákup medzinárodných cestovných lístkov aj „Obľúbení cestujúci“

Z kategórie Štátna správa