Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
14. decembra 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MF: Univerzita v Košiciach dostane od vlády pôžičku na rekonštrukciu

BRATISLAVA 14. decembra –

Univerzita v Košiciach dostane od vlády pôžičku na rekonštrukciu

Vláda dnes schválila návrh na poskytnutie návratnej finančnej výpomoci pre Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, ktorý predložil minister financií Peter Kažimír. Cieľom je vytvoriť priestor pre čo najrýchlejšie riešenie situácie zapríčinenej piatkovým požiarom a eliminovanie vzniku ďalších škôd.

Ministerstvo financií v čo najkratšej dobe podpíše s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach zmluvu o návratnej finančnej výpomoci. Univerzita by tak už v najbližších dňoch mala dostať bezúročnú pôžičku vo výške 3 mil. eur s lehotou splatnosti tri roky. Splátky sa budú realizovať v rovnakom objeme v rokoch 2017 až 2019, vždy do konca októbra.

Piatkový požiar zničil strechu a časť budovy Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Požiarom a vodou boli poškodené štyri posluchárne, sedem výučbových a jedenásť výskumných laboratórií, všetky kancelárske priestory, ako aj výpočtová technika, prístroje a technológie využívané na výuku a vedecko-výskumné účely.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

jb;qq

K téme

Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity potvrdila status excelentného výskumného pracoviska Cena Dionýza Ilkoviča 2024: Nominujte výnimočných učiteľov a učiteľky, ktorí stoja za úspechmi mladých vedeckých talentov

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.